Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την πλέον αξιόπιστη λύση, προκειμένου να αναπληρώσουμε τα δόντια που έχουμε χάσει. Η σύγχρονη εμφυτευματολογία συμβάλλει στην αναπλήρωση των χαμένων δοντιών και ο ασθενής απολαμβάνει το καλύτερο δυνατό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Η όλη διαδικασία τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων και στήριξης προσθετικής αποκατάστασης (θήκης ή γέφυρας) πάνω σε αυτά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και απόλυτα ενδεδειγμένη. Επίσης, είναι απλή στην εφαρμογή και τα ποσοστά επιτυχίας της ξεπερνούν το 95%.

Μετά από 15 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εμφυτευματολογίας, προσφέρουμε άριστα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας τα πιο αξιόπιστα βιοϋλικά και εμφυτεύματα και εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και λύσεις αποκατάστασης. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προσδοκίες του κάθε ασθενή ξεχωριστά, σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, το οποίο θα καλύψει τόσο τις λειτουργικές, όσο και τις αισθητικές του απαιτήσεις.

Τι είναι το εμφύτευμα;

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μία ριζόμορφη μεταλλική βάση-κύλινδρος, κατασκευασμένη από τιτάνιο. Αυτή η βάση – κύλινδρος  τοποθετείται κάτω από τα ούλα, μέσα στο οστό, στην περιοχή που λείπει κάποιο δόντι. Το τιτάνιο είναι ένα απόλυτα βιοσυμβατό υλικό. Επίσης, δεν απορρίπτεται από τον οργανισμό και ενσωματώνεται στο οστό της γνάθου μετά από 2 έως 4 μήνες. Πάνω σε αυτό το στήριγμα τιτανίου τοποθετείται σε δεύτερο χρόνο μια σταθερή προσθετική αποκατάσταση (θήκη, γέφυρα κτλπ.)

Οδοντικά εμφυτεύματα: Πώς γίνεται η εμφύτευση;

Η εμφύτευση είναι μία σχετικά απλή διαδικασία. Ο οδοντίατρος τοποθετεί το οδοντικό εμφύτευμα κάτω από τα ούλα, μέσα στο οστό μέσω μιας μικρής τομής. Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα με τοπική αναισθησία και είναι τελείως ανώδυνη. Η διάρκεια της επέμβασης για ένα μονό εμφύτευμα είναι περίπου 30 λεπτά. Μετά από διάστημα 2 έως 4 μηνών, το οστό έχει ενσωματώσει τα εμφυτεύματα και είναι έτοιμα για αποκατάσταση με θήκη ή γέφυρα πορσελάνης.

Οδοντικά εμφυτεύματα & Ενδείξεις- Αντενδείξεις

Οι περιπτώσεις στις οποίες ενδείκνυνται τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι:

  • Έλλειψη ενός ή περισσοτέρων δοντιών
  • Ολική νωδότητα (έλλειψη όλων των δοντιών)

Σε μερικές ομάδες ασθενών τα εμφυτευμάτα τοποθετούνται ύπο προυποθέσεις.   Για παράδειγμα:

  • Ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία. Οι ασθενείς αυτοί θα μπορούσαν να λάβουν οδοντικά εμφυτεύματα μετά το πέρας της θεραπείας τους.
  • Ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν διφωσφονικά φάρμακα για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Αυτοί οι ασθενείς μπορούν να λάβουν θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα,  μόνο μετά από διακοπή του φαρμάκου και κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό.

Πλεονεκτήματα τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων

Τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι πολλά και γι ’αυτό γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Πιο συγκεκριμένα,  τα οδοντικά εμφυτεύματα υπερέχουν άλλων συμβατικών προσθετικών θεραπειών (π.χ. γέφυρες) για τους παρακάτω λόγους:

  • Τοποθετώντας εμφυτεύματα αποφεύγουμε το τρόχισμα δοντιών για την τοποθέτηση γεφυρών.
  • Δύο ή περισσότερα εμφυτεύματα μπορούν να σταθεροποιήσουν μία οδοντοστοιχία.
  • Δίνουν λύσεις σε περιπτώσεις που έχουν χαθεί όλα τα δόντια προσφέροντας στήριξη σε μόνιμες-σταθερές γέφυρες.
  • Προστατεύουν το οστό από την περαιτέρω απορρόφηση.
  • Προσφέρουν άριστη λειτουργική αποκατάσταση, αποκαθιστώντας τόσο την λειτουργία της μάσησης όσο και αυτή της φώνησης.
  • Τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και αυτοπεποίθηση στον ασθενή.
  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές του από την επόμενη μέρα.

Οδοντικά Εμφυτεύματα & Συντήρηση

Η συντήρηση των εμφυτευμάτων είναι πολύ σημαντική για την καλή πρόγνωση τους σε βάθος χρόνου. Η συντήρηση των αποκαταστάσεων επί των εμφυτευμάτων περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

  • Καθημερινή φροντίδα και εφαρμογή των οδηγιών στοματική υγιεινής, όπως δόθηκαν από τον θεράποντα οδοντίατρο
  • Κλινικό έλεγχο, καθαρισμό και οδηγίες στοματικής υγιεινής ανά τετράμηνο τον πρώτο χρόνο/ ανά εξάμηνο τον δεύτερο χρόνο/ ανά έτος για πάντα, αν δεν συντρέχει άλλος λόγος για τακτικότερο επανέλεγχο και θεραπεία
  • Ακτινογραφικό έλεγχο ανά έτος που μπορεί να παραμετροποιείται ανάλογα με τον ασθενή και το είδος της εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί
CTA

Επικοινωνήστε μαζί μας

[wpforms id="67"]