Οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων

Οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων

Η ολική οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων δίνει άμεση λύση σε περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν έχουν ικανοποιητική συγκράτηση της μασέλας τους. Τα οδοντικά εμφυτεύματα λοιπόν, δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την κατασκευή σταθερών αποκαταστάσεων, αλλά και για την υποστήριξη-σταθεροποίηση μίας υπάρχουσας κινητής οδοντοστοιχίας.

Στην περίπτωση που ο ασθενής έχει χάσει όλα τα δόντια της άνω ή της κάτω γνάθου, η τοποθέτηση τεσσάρων εμφυτευμάτων, μπορεί να σταθεροποιήσει την ήδη υπάρχουσα οδοντοστοιχία ή να βοηθήσει στην στήριξη μίας καινούριας επι-εμφυτευματικής οδοντοστοιχίας.

Για τον σκοπό αυτό τοποθετούμε 4 εμφυτεύματα πάνω ή κάτω. Επί των εμφυτευμάτων τοποθετούμε μία ολική οδοντοστοιχία με ειδικά εξαρτήματα στήριξης, τα οποία «κουμπώνουν» στα εμφυτεύματα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουμε πολύ αυξημένη συγκράτηση της οδοντοστοιχίας και άνεση για τον ασθενή.

Σημαντικά πλεονεκτήματα της επένθετης οδοντοστοιχίας έναντι της γέφυρας είναι:

  • Ευκολία αφαίρεσης και καθαρισμού από τον ασθενή
  • Αποκατάσταση των ελλειπόντων μαλακών ιστών και καλύτερη υποστήριξη για τα χείλη και τις παρειές
  • Μικρότερο κόστος
  • Εύκολη αντικατάσταση στο μέλλον

Οι θέσεις στις οποίες τοποθετούνται τα εμφυτεύματα επιλέγονται με ακρίβεια κατόπιν προ-εγχειρητικού διαγνωστικού σχεδιασμού, ώστε η προσθετική αποκατάσταση που έπεται, να προσφέρει άριστη μασητική λειτουργία και σύγκλειση, εξαίρετη αισθητική και ευκολία στην συντήρηση.

Μετά από 4-6 μήνες κατασκευάζεται και τοποθετείται η οριστική προσθετική αποκατάσταση.

CTA