Εμφυτεύματα δοντιών – Δόντια σε μια μέρα για μία εντυπωσιακή μεταμόρφωση του χαμόγελου!

Ο τομέας της οδοντιατρικής έχει γνωρίσει αξιοσημείωτες προόδους τα τελευταία χρόνια και μία από τις πιο πρωτοποριακές καινοτομίες είναι η κατασκευή εμφυτευμάτων που μπορούν να τοποθετηθούν και να φορτιστούν (δηλαδή να τοποθετηθούν σε αυτά δόντια) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ή και άμεσα (άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων). Οι παραδοσιακές διαδικασίες θεραπείας με εμφυτεύματα δοντιών συχνά περιλαμβάνουν πολλαπλά ραντεβού και περίοδο αναμονής αρκετών μηνών. Ωστόσο, με τα εμφυτεύματα που φορτίζονται μόλις σε μία ημέρα, οι ασθενείς μπορούν πλέον να αποκτήσουν το χαμόγελό τους αυθημερόν. Αυτή η πρωτοποριακή διαδικασία έχει φέρει επανάσταση στη διαδικασία τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων, προσφέροντας στους ασθενείς απαράμιλλη ευκολία, αποτελεσματικότητα και άμεσα αποτελέσματα.

Τι είναι η θεραπεία «Δόντια σε μία ημέρα»;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες δοντιών που τοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου για να στηρίξουν τα προσθετικά δόντια ή τις γέφυρες που τοποθετούνται στη συνέχεια. Αποτελούμενα από βιοσυμβατά υλικά, όπως το τιτάνιο, τα οδοντικά εμφυτεύματα συγχωνεύονται με το οστό της γνάθου μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση, παρέχοντας μια γερή βάση για την τοποθέτηση των τεχνητών δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα που τοποθετούνται και φορτίζονται άμεσα (την ίδια ημέρα) είναι μια επαναστατική προσέγγιση που επιτρέπει την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων και την προσάρτηση προσωρινών δοντιών την ίδια ημέρα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές επεμβάσεις εμφυτευμάτων, οι οποίες απαιτούν περίοδο επούλωσης πριν από την τοποθέτηση των προσθετικών δοντιών, η διαδικασία αυτή παρέχει στους ασθενείς λειτουργικά και αισθητικά άρτια δόντια αμέσως μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Εμφυτεύματα δοντιών σε μία ημέρα: Διαδικασία

Η διαδικασία τοποθέτησης και άμεσης φόρτισης των οδοντικών εμφυτευμάτων ξεκινά με ενδελεχή εξέταση του ασθενούς (κλινική και ακτινογραφική) για την αξιολόγηση της στοματικής υγείας, της δομής των οστών και στον προσδιορισμό της βέλτιστης θέσης τοποθέτησης του εμφυτεύματος ή των εμφυτευμάτων. Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης δημιουργείται ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας. Ο αριθμός και η θέση των απαιτούμενων εμφυτευμάτων προσδιορίζονται προσεκτικά, μαζί με τον σχεδιασμό των προσωρινών προσθετικών δοντιών.

Την ημέρα της επέμβασης, τοποθετούνται με ακρίβεια (χρήση ψηφιακής καθοδήγησης) τα οδοντικά εμφυτεύματα στο οστό της γνάθου. Ο αριθμός των εμφυτευμάτων που χρησιμοποιούνται ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς και την πολυπλοκότητα της κάθε περίπτωσης. Μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, λαμβάνονται αποτυπώματα (μέτρα), κατασκευάζονται τα μεταβατικά δόντια (στεφάνες ή γέφυρες) και συνδέονται σταθερά στα εμφυτεύματα. Αυτά τα προσωρινά-μεταβατικά δόντια είναι προσεκτικά κατασκευασμένα για να αποκαθιστούν την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την άνεση. Οι ασθενείς μπορούν να φύγουν από το οδοντιατρείο με ένα πλήρες χαμόγελο και την ικανότητα να μασούν και να μιλάνε κανονικά. Ενώ ο ασθενής απολαμβάνει τα άμεσα οφέλη των προσωρινών προσθετικών δοντιών, αρχίζει η διαδικασία επούλωσης. Τους επόμενους μήνες, τα εμφυτεύματα ενσωματώνονται με το οστό της γνάθου μέσω της οστεοενσωμάτωσης, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια σταθερότητα και αντοχή. Μόλις ολοκληρωθεί η φάση επούλωσης, τα προσωρινά προσθετικά αντικαθίστανται με τα οριστικά δόντια κατασκευασμένα από πορσελάνη.

«Δόντια σε μία ημέρα»: Πλεονεκτήματα

Η άμεση φόρτιση οδοντικών εμφυτευμάτων έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα.

  • Οι ασθενείς δεν χρειάζεται πλέον να υπομένουν μια παρατεταμένη περίοδο αναμονής ή να βασίζονται σε προσωρινές λύσεις (συνήθως κινητές οδοντοστοιχίες – μασέλες ή τίποτα). Αυτό βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους και τονώνει την αυτοπεποίθησή τους από τη στιγμή που φεύγουν από το οδοντιατρείο.
  • Ο χρόνος θεραπείας μειώνεται σημαντικά. Οι παραδοσιακές διαδικασίες οδοντικών εμφυτευμάτων συχνά διαρκούν αρκετούς μήνες και περιλαμβάνουν πολλαπλά ραντεβού για τοποθέτηση εμφυτευμάτων, επούλωση και τελική αποκατάσταση. Όταν τα οδοντικά εμφυτεύματα φορτίζονται άμεσα, η όλη διαδικασία συμπυκνώνεται στα πλαίσια μίας ημέρας, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο ολοκλήρωσης της θεραπείας και εξαλείφοντας την ανάγκη για πολλαπλές επισκέψεις.
  • Η τοποθέτηση εμφυτεύματος διεγείρει το οστό της γνάθου, αποτρέποντας την απορρόφηση των οστών και διατηρώντας τη φυσική δομή του προσώπου. Η άμεση τοποθέτηση εμφυτευμάτων και η άμεση φόρτιση αυτών βοηθά στην διατήρηση μαλακών (ούλα) και σκληρών (οστό) ιστών ξεκινώντας νωρίτερα τη διαδικασία οστεοενσωμάτωσης, οδηγώντας σε καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
  • Η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς πόνο.
  • Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο χαμόγελο με φυσική εμφάνιση που ενσωματώνεται άψογα με τη συνολική εμφάνιση του ασθενούς.

Η άμεση τοποθέτηση και φόρτιση των εμφυτευμάτων αποτελούν μια επαναστατική λύση για την αντικατάσταση των δοντιών σε μία μόνο μέρα. Με άμεσα αποτελέσματα, μειωμένο χρόνο θεραπείας και αυξημένη ικανοποίηση των ασθενών, η θεραπεία αυτή έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η διαδικασία τοποθέτησης και αποκατάστασης των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήστε το ταξίδι για την απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου, χωρίς να σας τρομάζουν η παρατεταμένη αναμονή και οι χρονοβόρες διαδικασίες. Ο Χειρουργός Οδοντίατρος-Εμφυτευματολόγος Δρ. Μιχαήλ Τσιτσικόπουλος, μπορεί να σας προσφέρει άμεσα κι αποτελεσματικά το χαμόγελο που πάντα επιθυμούσατε!

CTA