Περιστατικά Πριν – Μετά

Ολοκεραμικές όψεις - IPS e.max

Η ασθενής, 28, επισκέφθηκε το ιατρείο θέλοντας ένα πιό φωτεινό και συμμετρικό χαμόγελο. Της προτάθηκαν λεύκανση και τέσσερεις όψεις πορσελάνης για να αλλάξει το σχήμα και χρώμα των άνω προσθίων δοντιών της. Η ασθενής αποδέχθηκε το πλάνο και έγινε λεύκανση πριν την κατασκευή των όψεων. Ακολούθησε η συντηρητική προετοιμασία των δοντιών. Στην επόμενη επίσκεψη οι όψεις πορσελάνης συγκολλήθηκαν μόνιμα στα δόντια. .

Ολοκεραμικές στεφάνες - Zirconia

Ο ασθενής προσήλθε στο ιατρείο διότι δεν ήταν ικανοποιημένος με την εμφάνιση των δύο προγομφίων άνω δεξιά. Τα δόντια είχαν παλιά σφραγίσματα αμαλγάματος και έντονη δυσχρωμία. Προτάθηκαν δύο στεφάνες πορσελάνης και ο ασθενής αποδέχθηκε το σχέδιο θεραπείας. Το δόντια προετοιμάστηκαν συντηρητικά και τοποθετήθηκαν άμεσα προσωρινές θήκες. Λίγες μέρες μετά δύο στεφάνες πορσελάνης άλλαξαν οριστικά την εικόνα του χαμόγελου του.

Άμεση φόρτιση επί εμφυτευμάτων

O ασθενής, 55,προσήλθε στο ιατρείο, διότι τα κάτω μπροστά δόντια του είχαν κινητικότητα και δεν τον ικανοποιούσαν αισθητικά και λειτουργικά (δεν μπορούσε να μασήσει σωστά). Μετά από κλινικό και ακτινογραφικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα τέσσερα μπροστινά κάτω δόντια έπρεπε να αφαιρεθούν. Ο ασθενής δεν ήθελε κινητή οδοντοστοιχία (μασέλα) και προτάθηκε θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα κάτω και σταθερή γέφυρα. Σε μια συνεδρία αφαιρέθηκαν τα δόντια και τοποθετήθηκαν 2 εμφυτεύματα. Στην συνέχεια ελήφθησαν αποτυπώματα και την επόμενη ημέρα τοποθετήθηκε σταθερή μεταβατική γέφυρα. Μετά από 4 μήνες τοποθετήθηκε οριστική γέφυρα κάτω.

CTA

Επικοινωνήστε μαζί μας