Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την πλέον αξιόπιστη λύση, προκειμένου να αναπληρώσουμε τα δόντια που έχουμε χάσει.

Η όλη διαδικασία τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων και στήριξης προσθετικής αποκατάστασης (θήκης ή γέφυρας) πάνω σε αυτά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και ενδεδειγμένη, απλή στην εφαρμογή και τα ποσοστά επιτυχίας της ξεπερνούν το 95%.

Το τελικό αποτέλεσμά εξαρτάται από την ικανότητα, την γνώση και την εμπειρία του θεράποντος.

Μετά από 15 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εμφυτευματολογίας, προσφέρουμε άριστα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας τα πιο αξιόπιστα βιοϋλικά και εμφυτεύματα και εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και λύσεις αποκατάστασης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προσδοκίες του κάθε ασθενή ξεχωριστά, σχεδιάζουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας, το οποίο θα καλύψει τόσο τις λειτουργικές, όσο και τις αισθητικές του απαιτήσεις.

Τι είναι το εμφύτευμα:

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μία ριζόμορφη μεταλλική βάση-κύλινδρος, κατασκευασμένη από τιτάνιο, η οποία τοποθετείται κάτω από τα ούλα, μέσα στο οστό, αντίστοιχα με την περιοχή που λείπει κάποιο δόντι. Το τιτάνιο είναι ένα απόλυτα βιοσυμβατό υλικό, δεν απορρίπτεται από τον οργανισμό και ενσωματώνεται στο οστό μετά από 2 έως 4 μήνες. Πάνω σε αυτό το στήριγμα τοποθετείται σε δεύτερο χρόνο μια θήκη πορσελάνης.

Πώς γίνεται η εμφύτευση:

Η εμφύτευση είναι μία σχετικά απλή διαδικασία, κατά την οποία τοποθετείται το οδοντικό εμφύτευμα κάτω από τα ούλα, μέσα στο οστό. Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι τελείως ανώδυνη. Η διάρκεια της επέμβαση για ένα μονό εμφύτευμα είναι περίπου 30 λεπτά. Μετά από διάστημα 2 έως 4 μηνών, το εμφύτευμα έχει ενσωματωθεί στο οστό και είναι έτοιμο για αποκατάσταση με στεφάνη (θήκη) πορσελάνης.

Ενδείξεις:

 • Έλλειψη ενός ή περισσοτέρων δοντιών
 • Ολική νωδότητα (έλλειψη όλων των δοντιών)

Αντενδείξεις:

 • Ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία θα μπορούσαν να λάβουν οδοντικά εμφυτεύματα μετά το πέρας της θεραπείας τους.
 • Ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν διφωσφωνικά για την θεραπεία της οστεοπόρωσης θα μπορούσαν να λάβουν θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα, μετά από διακοπή του φαρμάκου και κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό.
 • Το κάπνισμα είναι σχετική αντένδειξη, ωστόσο πάντα προτείνεται διακοπή πριν τα εμφυτεύματα.

Πλεονεκτήματα:

 • Τοποθετώντας εμφυτεύματα αποφεύγουμε το τρόχισμα δοντιών για την τοποθέτηση γεφυρών.
 • Δύο ή περισσότερα εμφυτεύματα μπορούν να σταθεροποιήσουν μία οδοντοστοιχία.
 • Τα εμφυτεύματα δίνουν λύσεις σε περιπτώσεις που έχουν χαθεί όλα τα δόντια προσφέροντας στήριξη σε μόνιμες-σταθερές γέφυρες.
 • Τα οδοντικά εμφυτεύματα προστατεύουν το οστό από την περαιτέρω απορρόφηση.
 • Τα εμφυτεύματα προσφέρουν άριστη λειτουργική αποκατάσταση, αποκαθιστώντας τόσο την λειτουργία της μάσησης όσο και αυτή της φώνησης.
 • Τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και αυτοπεποίθηση στον ασθενή.

Επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από τοποθέτηση εμφυτευμάτων:

 • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές του από την επόμενη μέρα.

Συντήρηση:

Η συντήρηση των εμφυτευμάτων είναι πολύ σημαντική για την καλή πρόγνωση τους σε βάθος χρόνου. Η συντήρηση των αποκαταστάσεων επί των εμφυτευμάτων περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 • Καθημερινή φροντίδα και εφαρμογή των οδηγιών στοματική υγιεινής, όπως δόθηκαν από τον θεράποντα οδοντίατρο
 • Κλινικό έλεγχο, καθαρισμό και οδηγίες στοματικής υγιεινής ανά τετράμηνο τον πρώτο χρόνο
 • Κλινικό έλεγχο, καθαρισμό και οδηγίες στοματικής υγιεινής ανά εξάμηνο τον δεύτερο χρόνο
 • Κλινικό έλεγχο, καθαρισμό και οδηγίες στοματικής υγιεινής ανά έτος για πάντα, αν δεν συντρέχει άλλος λόγος για τακτικότερο επανέλεγχο και θεραπεία
 • Ακτινογραφικό έλεγχο ανά έτος (παραμετροποιείται ανάλογα με τον ασθενή και το είδος της εργασίας)

Διαβάστε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που αφορούν τα εμφυτεύματα

CTA

Οδοντικά εμφυτεύματα

Εκτιμώντας τις επιλογές που έχουμε για να αποκαταστήσουμε δόντια που λείπουν

Cynthia Bollinger and Dr. Kathelene Williams-Turk

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την καλύτερη μέθοδο αποκατάστασης των δοντιών που λείπουν. Τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν ως υποκατάστατα των ριζών και πάνω σε αυτά στηρίζονται τα καινούρια δόντια. Τα εμφυτεύματα επίσης, σταθεροποιούν το οστό και προλαμβάνουν την απώλεια του, που φυσιολογικά συμβαίνει όταν χάνουμε τα δόντια μας.

Το τιτάνιο το οποίο χρησιμοποιείται στην κατασκευή των εμφυτευμάτων είναι βιοσυμβατό και συνδέεται μικρομηχανικά με το οστό. Η σύνδεση του τιτανίου με το οστό είναι ανένδοτη και δεν επιτρέπει καμία κίνηση. Οι μασητικές δυνάμεις μεταφέρονται απευθείας από το εμφύτευμα στο οστό, το οποίο ανταποκρίνεται πολύ καλά. Τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν όπως οι ρίζες των φυσικών δοντιών, ενεργοποιούν το οστό, το σταθεροποιούν και προλαμβάνουν την απορρόφηση του.

Στα χέρια εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, εμφυτεύματα που τοποθετούνται στην σωστή θέση, δεν επιτρέπουν μόνο την κατασκευή δοντιών που φαίνονται φυσικά, αλλά επίσης έχουν και σωστή μασητική-φωνητική λειτουργία και μπορούν να συντηρηθούν σωστά.

Το κλειδί στην επιτυχία των εμφυτευμάτων συνοψίζεται στις εξής δύο ερωτήσεις:

 1. Μπορούν τα εμφυτεύματα να τοποθετηθούν σε σωστή θέση ώστε να επιτρέψουν καλή αισθητική και λειτουργία;
 2. Υπάρχει αρκετό οστό για το παραπάνω;

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων εξαρτάται από την ύπαρξη αρκετού ποσοτικά και ικανού ποιοτικά οστού. Ωστόσο, ακόμα και σε περιπτώσεις που το οστό δεν είναι αρκετό, εφαρμόζονται τεχνικές αναγέννησης του οστού, ώστε να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα στην σωστή θέση. Τεκμηριωμένη έρευνα και μελέτη προσδιορίζει τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων σε ποσοστά πάνω από 95%.

Ενσωμάτωση στο οστό και άμεση φόρτιση

Όταν ένα εμφύτευμα τοποθετηθεί στο στόμα πρέπει να περάσουν περίπου 2-4 μήνες για να ενσωματωθεί στο οστό.

Κάτω όμως από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, είναι δυνατό να τοποθετηθούν δόντια άμεσα επί των εμφυτευμάτων, με πολύ καλά και προβλέψιμα αποτελέσματα.

Η θεραπεία ‘Δόντια σε μία ημέρα-Teeth in a day’ στηρίζετε πάνω στην παραπάνω διαπίστωση. Τοποθετούνται άμεσα δόντια τα οποία ενώνουν και ακινητοποιούν τα εμφυτεύματα, ώστε να μην διαταραχθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης τους στο οστό.

Τα δόντια αυτά χρησιμοποιούνται ως μεταβατικά, ώστε μετά από 4 περίπου μήνες να ακολουθήσουν τα μόνιμα.

Οφέλη από τα εμφυτεύματα:

 1. Βελτίωση της ποιότητας ζωής για τον ασθενή και τόνωση της αυτοπεποίθησης του
 2. Βελτίωση της εμφάνισης
 3. Διατήρηση των δομών του προσώπου
 4. Διατήρηση του χαμόγελου στη φυσική του κατάσταση
 5. Διατήρηση των παρακείμενων οδοντικών ιστών (τα παρακείμενα δόντια δεν τροχίζονται για να μπουν γέφυρες)
 6. Τοποθέτηση δοντιών επί των εμφυτευμάτων τα οποία έχουν όψη, αίσθηση και λειτουργία σαν τα φυσικά δόντια
 7. Σταθερά δόντια, αντί για κινητές αποκαταστάσεις
 8. Βελτίωση της υγείας λόγω σωστής μάσησης.
CTA