Αισθητική Οδοντιατρική | Όψεις πορσελάνης

Η πρώτη εντύπωση μετράει. ‘Οταν συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, ένα χαμόγελο βοηθάει να «σπάσει ο πάγος».

Ένα όμορφο χαμόγελο θα τονώσει την αυτοπεποίθηση μας και θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές και επαγελματικές μας υποχρεώσεις. Η οδοντιατρική σήμερα δεν είναι μόνο θεραπευτική, αλλά ασχολείτε εξίσου και με την αισθητική.    Ο κλάδος της αισθητικής- κοσμητικής οδοντιατρικής θα σας προσφέρει ένα λαμπερό, υγιές, αρμονικό χαμόγελο.

Υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το χαμόγελο μας:

  1. Το χρώμα των δοντιών (σκούρα δόντια με δυσχρωμίες από κάπνισμα, καφέ και άλλα)
  2. Το σχήμα των δοντιών (μικρό-σπασίματα, παλιά σφραγίσματα, δυσαρμονία στο μέγεθος των δοντιών και άλλα)
  3. Η σχέση το δοντιών μεταξύ τους (κενά ανάμεσα στα δόντια, στριμωγμένα-στραβά δόντια, δόντια εκτός σειράς οδοντικού τόξου κ.α.)
  4. Η σχέση των ούλων με τα δόντια, καθώς και το τμήμα των ούλων που είναι ορατό όταν χαμογελάμε (ουλικό χαμόγελο, υπερπλασία των ούλων).

Προκειμένου να πετύχουμε ένα χαμόγελο αντάξιο των προσδοκιών σας χρειάζεται να παρέμβουμε σε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω. Οι θεραπείες που χρειάζεται να ακολουθήσουμε συνοψίζονται στις παρακάτω:

Όψεις πορσελάνης– Ορθοδοντική- Λεύκανση- Ουλοπλαστική

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης; Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτά καλύμματα πορσελάνης, τα οποία εφαρμόζονται στα δόντια μετά από ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα. Αποσκοπούν στην τροποποίηση τόσο του σχήματος, όσο και του χρώματος των προσθίων συνήθως δοντιών, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Ποιες καταστάσεις μπορούν να διορθωθούν με όψεις πορσελάνης;

Ενδείξεις για όψεις πορσελάνης στα πρόσθια δόντια είναι οι παρακάτω:

  • Συνωστισμός, δηλαδή η κατάσταση κατά την οποία τα πρόσθια δόντια δεν είναι ίσια, αλλά σε στροφή και ακουμπούν σφιχτά μεταξύ τους (στραβά δόντια)
  • Αραιοδοντία, δηλαδή η κατάσταση κατά την οποία υπάρχουν κενά μεταξύ των δοντιών
  • Σπασμένα, φαγωμένα δόντια, των οποίων το σχήμα δεν προσδίδει αρμονικό χαμόγελο
  • Πρόσθια δόντια με εκτεταμένα, αποχρωματισμένα σφραγίσματα ή και τερηδόνα.
  • Δόντια τα οποία έχουν σοβαρές δυσχρωμίες και δεν ανταποκρίνονται στην λεύκανση.

Χρειάζεται να τροχιστούν τα δόντια; Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ συντηρητικές αποκαταστάσεις, οι οποίες απαιτούν ελάχιστό έως καθόλου τρόχισμα των οδοντικών ιστών και προσφέρουν σε πολύ γρήγορο χρόνο πλήρη αναδιαμόρφωση του χαμόγελού του ασθενούς.

Πόσες επισκέψεις χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η θεραπεία των όψεων; Η όλη διαδικασία χρειάζεται συνήθων 3 επισκέψεις (αφού έχει προηγηθεί τυχόν θεραπεία ουλών ή δοντιών)

Α.             Στην πρώτη επίσκεψη θα ληφθεί ιατρικό- οδοντιατρικό ιστορικό και θα κλινικός και ακτινολογικός έλεγχος. Στη συνέχεια γίνει μία εκτενής συζήτηση μεταξύ οδοντίατρού και ασθενή, ώστε να να δοθεί στον ασθενή η δυνατότητα να εκφράσει τις προσδοκίες του και στον οδοντίατρο να του εξηγήσει τι είναι εφικτό. Επίσης λαμβάνονται φωτογραφίες και αποτυπώματα, με τα οποία ο οδοντοτεχνίτης θα ετοιμάσει το διαγνωστικό κέρωμα και οδηγούς για την προετοιμασία των δοντιών. Το διαγνωστικό κέρωμα είναι μία απεικόνιση-δείγμα της τελικής μορφής που θα πάρουν τα δόντια μετά την τοποθέτηση των όψεων.

Β.             Στο δεύτερο ραντεβού παρουσιάζεται στον ασθενή το διαγνωστικό κέρωμα. Ο οδοντίατρος εξηγεί στον ασθενή τι μπορεί να επιτευχθεί με τις όψεις και εφόσον οδοντίατρος κα ασθενής εγκρίνουν το προσδοκώμενο τελικό αποτέλεσμα η διαδικασία προχωράει στο επόμενο στάδιο. Γίνεται αναισθησία, παρασκευάζονται τα δόντια, λαμβάνονται αποτυπώματα και καλύπτονται τα δόντια με προσωρινές όψεις.

CTA