Οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων

Οδοντοστοιχία επί Εμφυτευμάτων

Η εξέλιξη της οδοντιατρικής έχει συμβάλλει επιτυχώς στη θεραπεία ασθενών που έχουν χάσει όλα ή μεγάλο μέρος από τα δόντια τους. Η κινητή ολική οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων μπορεί να σας χαρίσει το χαμόγελο που ονειρεύεστε.

Τι είναι η κινητή ολική οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων;

Η κινητή ολική οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων είναι αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε «μασέλα». Ο συγκεκριμένος τύπος οδοντοστοιχίας αφορά σε ασθενείς που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια, στην πάνω ή/και στην κάτω γνάθο.

Αυτό όμως που την διαφοροποιεί από την συμβατική ολική οδοντοστοιχία (μασέλα) είναι το γεγονός ότι στηρίζεται σε οδοντικά εμφυτεύματα. Η εφαρμογή της οδοντοστοιχίας επί των εμφυτευμάτων πραγματοποιείται με την βοήθεια ειδικών συνδέσμων. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς η χρήση των εμφυτευμάτων βελτιώνει σημαντικά τόσο την στήριξη, όσο και την συγκράτηση της οδοντοστοιχίας. Σε περιπτώσεις απώλειας δοντιών στην άνω γνάθο, συνήθως τοποθετούνται τέσσερα εμφυτεύματα, ενώ στην κάτω δύο έως τέσσερα. Τέλος, τα τεχνητά δόντια και η βάση τους (το ούλο) είναι φτιαγμένα από ακρυλικό.

Κινητή Ολική Οδοντοστοιχία επί Εμφυτευμάτων: Πλεονεκτήματα

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μεθόδους και είναι ιδανική για ανθρώπους που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια. Η απώλεια των δοντιών προκαλεί προβλήματα λειτουργικά, όπως η μάσηση και η φώνηση, αλλά και αισθητικά.

Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα της κινητής ολικής οδοντοστοιχίας επί εμφυτευμάτων συνοψίζονται παρακάτω:

  1. Μείωση οστικής απορρόφησης των γνάθων
  2. Σταθεροποίηση της οδοντοστοιχίας
  3. Άνεση κατά τη μάσηση και την ομιλία
  4. Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  5. Ταχύτερη εξοικείωση του ασθενούς
  6. Δεν απαιτείται κόλλα συγκράτησης
  7. Οικονομική λύση
  8. Απόκτηση χαμένης αυτοπεποίθησης

Κινητή ολική οδοντοστοιχία επί εμφυτευμάτων: Φροντίδα

Η φροντίδα των κινητών ολικών οδοντοστοιχιών είναι συγκεκριμένη και πρέπει να τηρείται προς αποφυγή μολύνσεων. Σε γενικές γραμμές, τα εμφυτεύματα χρειάζονται τη φροντίδα που χρειάζονται και τα φυσικά δόντια. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Καθημερινό βούρτσισμα της οδοντοστοιχίας και των ούλων
  2. Αφαίρεση της οδοντοστοιχίας τη νύχτα και τοποθέτησή της σε νερό ή σε ειδικό διάλυμα
  3. Προσεκτικές κινήσεις κατά την αφαίρεσή ή τοποθέτησή τους – το κούμπωμα /ξεκούμπωμά τους πρέπει να είναι ταυτόχρονο τόσο από τη δεξιά, όσο και από την αριστερή πλευρά για να μην παραμορφώνονται οι σύνδεσμοι.

Η διαδικασία τοποθέτησης των κινητών ολικών οδοντοστοιχιών επί εμφυτευμάτων που έχουν ήδη τοποθετηθεί απαιτεί 4-5 ραντεβού. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε ραντεβού θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:

1ο Ραντεβού

  • Λήψη αποτυπωμάτων

2o Ραντεβού

  • Δοκιμή σε κερί

3ο Ραντεβού

  • Παραλαβή της οδοντοστοιχίας και ενεργοποίηση της στο στόμα (αυτό σημαίνει την σύνδεση της οδοντοστοιχίας με τα εμφυτεύματα).

Ο Οδοντίατρος Μιχάλης Τσιτσικόπουλος, έχει τεράστια εμπειρία στην Αισθητική Οδοντιατρική και τα Οδοντικά Εμφυτεύματα. Επίσης, είναι εξειδικευμένος σε θεραπείες ολικής αποκατάστασης στόματος με εμφυτεύματα. Είναι ο πλέον κατάλληλος για τον σχεδιασμό του εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας σας.

Επικοινωνήστε μαζί του για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετική με τις κινητές ολικές οδοντοστοιχίες επί εμφυτευμάτων.

CTA

Επικοινωνήστε μαζί μας