Blog

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 21:35

Οστική Ανάπλαση

Η οστική ανάπλαση είναι μία συνήθης διαδικασία κατά την διάρκεια της θεραπείας με οδοντικά εμφυτεύματα. Η προβλεψιμότητα  και η επιτυχία των τεχνικών οστικής ανάπλασης εξαρτώνται τόσο από την τεχνική που εφαρμόζεται από τον ιατρό, όσο και από τα βίο-υλικά που εφαρμόζονται.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 19:26

Οδοντικά εμφυτεύματα

Εκτιμώντας τις επιλογές που έχουμε για να αποκαταστήσουμε δόντια που λείπουν

Η τοποθέτηση ενός ή περισσοτέρων οδοντικών εμφυτευμάτων μπορεί να είναι μία πολύ απλή ή περισσότερη σύνθετη διαδικασία. Η μετά-χειρουργική φροντίδα είναι πολύ σημαντική, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μόλυνσης ή άλλων συμβαμάτων.

Η έκθεση έργων τέχνης στο οδοντιατρικό περιβάλλον συμβάλει στην μείωση του οδοντιατρικού stress
της Lucy Wyndham

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 04:50

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Οποτεδήποτε συναντάμε κάποιον για πρώτη φορά, είτε προσωπικά, είτε επαγγελματικά, ένα χαμόγελο βοηθάει να «σπάσει ο πάγος». Ένα όμορφο χαμόγελο, μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση μας και να μας κάνει να νοιώσουμε πιο άνετα στις κοινωνικές- επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και συναναστροφές.

Η ιστορία θα αποτιμήσει την συνολική επίπτωση της πανδημίας COVID-19.  Ωστόσο, πολλοί οδοντίατροι διαπιστώνουν ήδη, άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις σε ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στο ιατρείο και αναζητούν οδοντιατρική θεραπεία ρουτίνας.

Αγαπητοί ασθενείς,

Συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, το ιατρείο παρέμεινε κλειστό, πλην όμως στη διάθεση των ασθενών μας για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών κατά τη διάρκεια εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

Ήρθε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς της προσπάθειάς μας και αναγγέλλουμε την πλήρη επαναλειτουργία του ιατρείου μας από την Δευτέρα 04/05/2020.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στις περισσότερες δραστηριότητες εκτός της οικίας τους, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιείται και κατά την παραμονή τους στα ιατρεία και στα εργαστήρια, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη προστασία από πιθανή διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι τα δόντια αποτελούν ένα μόνιμο και αξιόπιστο βιολογικό αρχείο για την ζωή ενός ατόμου, από την διάπλαση των δοντιών μέχρι τον θάνατο του.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 14:13

Το μικροβιακό σύστημα στο στόμα

Οι περισσότεροι ασθενείς γνωρίζουν ότι η καλή στοματική υγιεινή, δηλαδή το βούρτσισμα, ο μεσοδόντιος καθαρισμός, καθώς και ο τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος, συνδέονται με καλή γενική υγεία. Ερευνητές του στοματικού μικροβιώματος (τα μικρόβια που βρίσκονται στο στόμα) προσφέρουν νέα στοιχεία, τα οποία υποστηρίζουν την παραδοσιακή αυτή γνώση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν συσχέτιση μεταξύ ασθενών που δεν επισκέπτονταν τον οδοντίατρο τακτικά και αυξημένης παρουσίας παθογόνων μικροβίων στο στόμα που προκαλούν περιοδοντική νόσο.

    

Σελίδα 1 από 2

bannerBottom