Λεύκανση

Η λεύκανση αποτελεί μία απόλυτα ασφαλή για τα δόντια διαδικασία, με την οποία μπορούμε ν α πετύχουμε εμφανή αλλαγή στο χρώμα τους κατά 6-8 τόνους της κλίμακας Vita.

Λεύκανση στο ιατρείο

Η λεύκανση στο ιατρείο γίνεται με την βοήθεια στης συσκευής λεύκανσης ZOOM!, η οποία ενεργοποιεί τον λευκαντικό παράγοντα για ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα.

Πριν την λεύκανση προετοιμάζεται ο ασθενής με απομόνωση όλων των μαλακών ιστών του στόματος (χείλη, παρειές, ούλα), ώστε να διασφαλιστεί το ασφαλές της διαδικασίας και να ελαχιστοποιηθούν οι μετά την λεύκανση ενοχλήσεις.

Λεύκανση στο σπίτι

Η λεύκανση στο σπίτι γίνεται με την κατασκευή από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο ειδικών εξατομικευμένων ναρθήκων (μασελάκια), τα οποία εφαρμόζουν άριστα στα δόντια και στα οποία τοποθετείται από τον ασθενή το λευκαντικό υλικό. Ο ασθενής φοράει τα μασελάκια για 14 περίπου ημέρες, επί 2-6 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

FAQs

tsitsikopoulos-leukansi.jpg

Τι είναι λεύκανση; 

Είναι η χημική διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι δυσχρωμίες των δοντιών και το χρώμα τους γίνεται πιο ανοικτό. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα ήπιο διάλυμα λευκαντικού υλικού, συνήθως υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Το υλικό εφαρμόζεται στα δόντια και με την χρήση της ειδικής συσκευής λεύκανσης επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μία μόλις ώρα στο ιατρείο ή και στο σπίτι.

Τι προκαλεί τις δυσχρωμίες;

Α. Εξωγενείς παράγοντες (χρωστικές ουσίες που περιέχονται στο φαγητό, το ποτό, ο καπνός και άλλα)  

Β. Ενδογενείς παράγοντες μετά από τραυματισμό, νέκρωση του πολφού, λήψη φαρμάκων (τετρακυκλίνες) και άλλα.

Πόσο διαρκεί η λεύκανση;

Η λεύκανση διαρκεί μία ώρα στο ιατρείο ή 14 περίπου ημέρες στο σπίτι.

Είναι ασφαλής διαδικασία;

Είναι ασφαλής τόσο για τα δόντια, όσο και για τα ούλα, εφόσον γίνεται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση οδοντιάτρου. 

Παρενέργειες: Εμφάνιση ευαισθησίας για μία έως τρείς ημέρες χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Διάρκεια αποτελέσματός: Το αποτέλεσμα της λεύκανσης έχει μέσο όρο διάρκειας τα 3 χρόνια. Το κάπνισμα και η κατανάλωση καφέ μειώνουν τη χρονική αυτή διάρκεια στα 1 με 2 χρόνια. Στο χρόνο αυτό μπορεί να γίνει λεύκανση στο σπίτι για μία έως δύο ημέρες και να επανακτηθεί το αρχικό αποτέλεσμα.

 

Μάθετε περισσότερα για την αισθητική οδοντιατρική

phone_copy.png